2 okt. 2024

Trump anklagar Biden/Harris för att starta världskrig


USA:s förre president Donald Trump har kritiserat vicepresident Kamala Harris och anklagat henne och president Joe Biden för inkompetens och upptrappning av konflikten med Iran, vilket kan leda till ett världskrig, enligt Politico.

USA:s förre president Donald Trump har använt Irans raketattack mot Israel för att skarpt kritisera vicepresident Kamala Harris och president Joe Biden, rapporterar Politico. Han anklagade dem för "grov inkompetens" och sade att de "leder oss till tredje världskriget". Trump hävdar att de nuvarande ledarna i landet inte längre inger respekt bland fiender till USA.

I sitt tal i Owonka, Wisconsin, anklagade Trump också Biden- och Harris-administrationen för att eskalera Mellanösternkonflikten. Han sa att det var deras politik som gjorde det möjligt för Iran att bli rikt på kort tid. Trump upprepade sitt påstående att USA hade frisläppt 6 miljarder dollar av frysta iranska tillgångar som ett resultat av en fångutväxling, vilket gjorde det möjligt för Iran att finansiera sina "terroristpartners", såsom Hamas och Hizbollah.

En talesman för Harris kampanj avböjde att kommentera Trumps uttalanden. Demokrater hävdar att pengar från frisläppta tillgångar endast kan användas för att köpa produkter och läkemedel. Trots detta tror republikanerna att frisläppandet av dessa medel har gjort det möjligt för Iran att öka utgifterna för sina proxygrupper.

Enligt Jerusalem Post avfyrade Iran totalt cirka 400 missiler mot Israel. Den iranska nyhetsbyrån Fars rapporterade att minst 80% av Irans missiler kunde övervinna Israel luftförsvar.

Biden-administrationen fördömde beskjutningen som en "allvarlig upptrappning" och lovade att Iran skulle drabbas av konsekvenser. Amerikanska jagare i Medelhavet hjälpte till att skjuta ner iranska missiler. Den amerikanska nationella säkerhetsrådgivaren vägrade dock att klargöra vilka åtgärder som övervägs som svar på attacken.

Teheran har via Sverige överlämnat en varning till USA att inte blanda sig i missilkonflikten med Israel.

Irans massiva missilattack mot Israel har slagit ut mer än 20 israeliska F-35-flygplan, enligt den iranska byrån Shafaqna.

Officiellt medger Israel att en bas i Negeveöknen träffats och en missil landade nära Mossads högkvarter i Tel Aviv.

Källa: Vzgljad.ru

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.