24 juni 2024

USA anklagas för terrordåd

USA:s ambassadör i Ryssland Lynn Tracy uppkallades idag till det ryska utrikesministeriet och fick en demarche i samband med ett "nytt blodigt brott" som Kiev-regimen begått med hjälp av USA:s vapen och kommunikationer, rapporterade ministeriet.

Ryssland håller USA medansvarigt för en attack med en ATACMS-missil mot en badstrand i Sevastopol, som ledde till många offer, inklusive barn. Under samtalet framhölls att USA, som för ett hybridkrig mot Ryssland och faktiskt blivit en part i konflikten, förser den ukrainska försvarsmakten med de modernaste vapen, som programmeras och styrs mot sina mål av amerikanska militära specialister.

 "Ambassadören fick veta att sådana handlingar av Washington, som syftar till att uppmuntra de pronazistiska myndigheterna i Ukraina att fortsätta fientligheterna till den ’sista ukrainaren’ genom att utfärda tillstånd att slå djupt in på ryskt territorium, inte kommer att förbli ostraffade ", försäkrade det ryska utrikesdepartementet.

Fyra personer omkom och 143 har skiftande grader av skador. De som inte kunde tas omhand lokalt flögs till Moskva.

Washington beklagar ”dödsoffer i varje konflikt”. Presidentkandidaten Robert M Kennedy kallade USA:s missilleveranser för vansinne och uppmanade president Biden att inleda förhandlingar.

ria-novosti

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.