Igår kväll meddelade USA och Ryssland att de nått en preliminär överenskommelse om eldupphör i Syrien.
Avsikten är att USA och Ryssland gemensamt ska fortsätta flygbombningar mot Islamiska staten och andra extremistgrupper och samtidigt öppna förhandlingar om landets politiska framtid.
Avtalet tillkännagavs av USA:s utrikesminister John Kerry och hans ryske kollega Sergej Lavrov, på fredag kväll efter 13 timmars samtal i Genève och en spänd väntan medan Kerry konsulterade Vita huset.
Båda var försiktiga i beskrivningarna av avtalet men sade att det var en möjlig "vändpunkt" efter mer än fem år av ett brutalt krig som har dödat mer än 400 000 människor.
Lavrov beskrev situationen i Syrien som en "gungfly" med ett flertal stridande parter, av vilka några kommer att försöka undergräva avtalet. Av den anledningen, sade han, skulle mycket av avtalet förbli hemligt för att förhindra försök till sabotage. Men Lavrov sade att Ryssland hade säkrat samtycke från Bashar al-Assads regim i Damaskus.
Syriens traditionella opposition välkomnade den föreslagna affären på lördag. Bassma Kodmani, taleskvinna för oppositionens Höga förhandlingskommitté (HNC), sade att kommittén välkomnar avtalet "om det kommer att verkställas".
Som en del av det komplexa avtalet ska en sju dagars paus i striderna börja på måndag kväll, i början av den muslimska semester Eid al-Adha. Under den tiden ska den syriska armén lätta på sitt järngrepp om rebellkontrollerade områden i Aleppo, så att humanitärt bistånd kan levereras till den svältande staden, medan rebellerna måste sluta strida kring regeringsområden.
Den syriska regimen ska upphöra med flyganfall, den främsta orsaken till civila dödsfall i rebellkontrollerade områden runt om i landet.
Om vapenvilan håller, ska den ryska och amerikanska militären börja planera gemensamma flyginsatser mot extremistgrupper, inklusive IS och Jabhat al-Nusra. Den syriska flygvapnet ska hålla sig borta från områden som är måltavla för USA och Ryssland. USA ska också övertyga andra rebellgrupper att avskilja sig från Jabhat al-Nusra som de har bekämpat regimen tillsammans med.
Lavrov sade att han hoppades att vapenvilan skulle leda till ett snabbt återupptagande av förhandlingarna om Syriens politiska framtid. Kerry sade att han hade varit i kontakt med oppositionsgrupperna i HNC under veckan och att de var beredda att delta i sådana samtal om eldupphör hålls och humanitärt bistånd levererades till belägrade civila.
Staffan de Mistura, FN:s särskilda sändebud för Syrien, kallade överenskommelsen ett gyllene tillfälle och sade att han skulle samråda med FN:s generalsekreterare, Ban Ki-moon, om tidpunkten för nya politiska förhandlingar.
Att avgränsa de zoner som anses styras av Jabhat al-Nusra var en av de svåraste frågorna i förhandlingarna, eftersom extremistgruppen har kämpat tillsammans med en rad andra rebellorganisationer på olika fronter i västra Syrien. Att lösgöra dem från deras allierade på marken kommer att vara en av de största utmaningarna.
Storbritanniens utrikesminister Boris Johnson välkomnar uppgörelsen.
Källa: Guardian