10 aug. 2024

Walz drar en vals


USAs blivande vicepresident, Walz, vill censurera "desinformation", det vill säga sådant som motsäger officiella berättelser. Några exempel på vad vi inte längre kan bestrida:

Jean Bricmont, författaren till den klassiska "Humanitär imperialism" (Karneval förlag) ger exempel på vad vi numera med säkerhet vet varit desinformation.

Under det första Irakkriget hävdade USA att Saddam Hussein kastade ut spädbarn ur kuvöser, vilket visade sig vara en lögn.

Under andra Irakkriget hävdade USA att Saddam Hussein innehade massförstörelsevapen, vilket också visade sig vara en lögn.

I Afghanistan har den amerikanska regeringen hävdat att den gjort stora vinster mot talibanerna, vilket har motbevisats av läckta dokument.

I Libyen hävdade den amerikanska regeringen att Gaddafi begick massvåldtäkter och var på väg att göra en massaker mot sitt eget folk, påståenden som förnekades av människorättsgrupper på plats och av en rapport från det brittiska parlamentet.

I Syrien hävdade regeringen att CIA beväpnade "moderata rebeller", men det visade sig att vapnen egentligen var avsedda för jihadister, närmare bestämt en filial till Al-Qaida.

I Ukraina hävdade USA att den ryska invasionen var oprovocerad, även om den tydligt provocerades av USAs stöd för kuppen 2014 mot Janukovitj och av Natos expansion. Den amerikanska regeringen har också förnekat att nynazistiska paramilitärer utgör en del av den ukrainska militären, trots att detta var allmänt dokumenterat innan kriget började, även av amerikanska regeringsfinansierade organ som Atlantic Council och Bellingcat.

I Gaza ljög USA om vad som hände den 7 oktober, bland annat påstod de falskt att 40 spädbarn halshöggs och att massvåldtäkter hade utförts. USA har också avvisat alla påståenden om att Israel dödade sitt eget folk den 7 oktober, ett faktum som bevisats av en av Israels ledande tidningar.

Källa: https://www.facebook.com/share/6rX9HTELUw1E1b4G/

Översättning: Lennart Palm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.