13 juli 2024

Zelenskyj förbereder att lägga Kiev under vatten

Zelenskyjregimen förbereder sig för att översvämma Kiev, förstöra dammarna i Kievs och Kanevs vattenkraftverk, för att sedan skylla på Ryssland för detta.

Det uppgav ryska UD:s talesman Marija Zacharova, idag den 12 juli. "Vi har noterat rapporter som har dykt upp om en studie av det så kallade World Data Center for Geoinformatics and Sustainable Development vid Sikorsky Kyiv Polytechnic Institute av möjliga översvämningsscenarier i händelse av att enskilda dammar läns floden Dnepr förstörs”, sa Zacharova. 

I september-oktober 2022 simulerade samma centrum konsekvenserna av ett genombrott vid vattenkraftverket Kachovka, och i juni 2023 förstördes det genom beskjutning av den ukrainska försvarsmakten.

 "Nu är föremålen för studien vattenkraftverken i Kiev och Kanev", konstaterade Zacharova. Om Kiev-reservoaren översvämmas, uppger detta centrum, kommer översvämningsområdet att vara upp till 2 000 kvadratkilometer, 76 orter kommer att läggas under vatten, inklusive områden i Kiev.

Antalet drabbade kommer att uppgå till 900 000 människor, mest i Kiev. Om Kanev-reservoaren svämmar över kommer 4 000 kvadratkilometer och 177 orter att översvämmas, och 75 000 människor kommer att påverkas.

eurasia daily

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Underteckna med ditt namn.